129.00€

Speedywire SPW 100
[Speedywire S]

Speedywire SPW 100

Speedywire SPW100  

Het is algemeen bekend dat het invoeren van een trekveer een tijdrovende en vervelende bezigheid is. De Speedywire is ontwikkeld in samenwerking met de elektrotechnische installatiebranche.
Het doel van de Speedywire is het probleemloos invoeren van de trekveer in de installatiebuis, op een snellere, krachtigere, comfortabelere en veiligere manier.
 
Snel
Door het gebruik van de Speedywire wordt de trekveer vele malen sneller door de buis geleid dan via de traditionele manier, waardoor enorme tijdswinst wordt gerealiseerd.
 
Krachtig
Door een uniek en gepatenteerd mechanisme wordt de trekveer zelfs bij gebruik van flexibele buis probleemloos ingevoerd.
 
Comfortabel
De ergonomische vormgeving van de Speedywire stimuleert een juiste werkhouding.
 
Veilig
De Speedywire voorkomt met name verwondingen aan handen en vingers die vaak bij de traditionelewijze van invoer optreden.
 
Wanneer de Speedywire gebruiken
Het invoeren van de trekveer in installatiebuis is een vervelende en tijdrovende klus. Met name de vingers en handen worden vaak kapot gestoten tegen de inbouwdoos of scherpe betonranden van de muren. Vraag het aan de monteurs en u zult horen dat niemand het invoeren van de trekveer prettig vindt. Welnu vanaf heden kunt u deze vervelende bezigheid overlaten aan de Speedywire. De Speedywire levert het meeste voordeel op bij lengtes boven de 10 meter. Wordt echter flexibele installatiebuis gebruikt, ook op korte lengtes, dan werkt invoer van de trekveer met de Speedywire wel zeer comfortabel en snel.
 
Welke trekveer of accumachine gebruiken
De Speedywire is afgestemd op de Ideaal trekveer (ø 5,2mm). Elke lengte kan getransporteerd worden door de Speedywire. Dikkere trekveren bijvoorbeeld Proflex, Deka, enz (ø 5,5mm) kunnen wel getransporteerd worden maar vergen meer slijtage van de Speedywire en van de accumachine.
De Speedywire is zo geconstrueerd dat hij past op elke boorkop, zodat hij op ieder merk (accu)machine past.
Kort samengevat kan de gebruiker zijn eigen (accu)machine en eigen trekveer gebruiken, dus geen extra aanschaf. De (accu)machine bepaalt de kracht van aandrijving. Wij adviseren een
accumachine met tenminste een kracht van 65NM op de boorkop. Dit is voor de huidige begrippen een doorsnee machine.
 
Veilig
Veilig werken wordt steeds meer een “hot issue” en terecht. De Speedywire ontlast met name de vingers, handen, polsen, armen, schouders en rug. Denk aan het instellen van de slipkoppeling van uw (accu)machine!!
 
Snel
De tijdwinst die de Speedywire oplevert is afhankelijk van de lengte en kwaliteit van het af te leggen traject. U kunt ervan uitgaan dat hoe langer en lastiger het traject is des te meer voordeel de Speedywire oplevert. De invoertijd kan dan teruggebracht worden met wel 60%.
 
Krachtig
Door de haakse overbrenging van geharde metalen tandwielen, is de Speedywire net zo sterk
als de krachtbron die u eraan gekoppeld heeft. Doordat de trekveer over een groot contactmoment beschikt met het aandrijfwiel, zal slippen vrijwel niet voorkomen. Wij adviseren u dan ook, te allen tijde, de slipkoppeling van uw (accu)machine in te schakelen.
 
Comfortabel
Doordat de Speedywire compact is en zeer wendbaar kunt ook in de vervelende hoeken en gaten komen. Denk aan bijvoorbeeld inbouwdozen laag bij de grond of in keukenkastjes.
Door het gebruik van hoogwaardige kunststoffen voelt de Speedywire ook in de winter niet koud aan. Tevens worden met name de vingers, handen, polsen, armen en schouders van de gebruiker ontlast.
 
Doelgroepen
  • De elektricien
  • De beveiligingsmonteur (inbraak- en brandalarm)
  • De ZZp-er

 

Beoordelingen
E-mail adres:
Wachtwoord:

Snelzoeken
 
Fabrikanten